Traybake van kip met broccoli en zoete aardappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 takjes verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 390 g scharrelkipdijfilet
  • 1 kg zoete aardappel
  • 500 g broccoli
  • 3 rode uien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers een helft uit.
  3. Snijd de andere helft in plakjes.
  4. Meng het citroenrasp en het sap met de olie, knoflook, de helft van de tijm en peper.
  5. Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken en meng met de citroen-tijmolie.\n
  6. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de broccoli in roosjes.
  7. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de rode uien in dunne parten.
  8. Verdeel de zoete aardappel, broccoli en ui over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de rest van de tijm en besprenkel met de olie.
  9. Verdeel de kip tussen de groenten op de bakplaat en breng op smaak met versgemalen peper en zout
  10. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd. Serveer met de citroenplakjes.
Traybake van kip met broccoli en zoete aardappel is een recept van Albert Heijn