Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 2 el milde olijfolie
  • 600 g sperziebonen
  • 25 g gember
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g half om half gehakt
  • 2 tl gemalen komijn
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 tl sambal manis
  • 100 ml water

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
  3. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul.
  5. Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee.
  6. Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
  7. Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst is een recept van Albert Heijn