Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 2 el milde olijfolie
- 600 g sperziebonen
- 25 g gember
- 2 tenen knoflook
- 300 g half om half gehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 70 g tomatenpuree
- 2 tl sambal manis
- 100 ml water
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan en roerbak de sperziebonen 10-12 min. op middelhoog vuur beetgaar.
- Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt in 4-5 min. rul.
- Voeg de gember, knoflook en komijn toe en bak nog 2 min. mee.
- Voeg de tomatenpuree, sambal en het water toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met zout.
- Serveer de rijst met het gehakt en de gebakken sperziebonen.
Gebakken sperziebonen en kruidig gehakt met witte rijst is een recept van Albert Heijn