Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 600 g geschrapte worteltjes
- 1 kg iets kruimige aardappel
- 1 citroen
- 300 g mager rundergehakt
- 200 g zuivelspread naturel
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 el milde olijfolie
- 3 salade-uitjes
- 150 g veldsla
Bereiding
- Snijd de worteltjes in plakjes van ca cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 15 min. gaar.
- Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het gehakt met het citroenrasp, zuivelspread, de Italiaanse kruiden en peper.
- Vorm met vochtige handen ca. 3 gehaktballetjes per persoon.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
- Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Giet de aardappelen met wortel af, maar vang een kopje kookvocht op.
- Stamp de aardappelen met wortel met de rest van de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken.
- Voeg de salade-ui en in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de stamppot over borden en serveer met de gehaktballetjes.
Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn