Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 1 kg iets kruimige aardappel
  • 1 citroen
  • 300 g mager rundergehakt
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 salade-uitjes
  • 150 g veldsla

Bereiding

  1. Snijd de worteltjes in plakjes van ca cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water in 15 min. gaar.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het gehakt met het citroenrasp, zuivelspread, de Italiaanse kruiden en peper.
  3. Vorm met vochtige handen ca. 3 gehaktballetjes per persoon.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Snijd de salade-uitjes in dunne ringetjes. Giet de aardappelen met wortel af, maar vang een kopje kookvocht op.
  6. Stamp de aardappelen met wortel met de rest van de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken.
  7. Voeg de salade-ui en in delen de veldsla toe en warm goed door. Breng op smaak met peper.
  8. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de gehaktballetjes.
Veldslastamppot met wortel, salade-ui en gehaktballetjes is een recept van Albert Heijn