Vega sushi maki
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 250 g sushirijst
- 3 el rijstazijn
- 3 tl suiker
- 2 tl zout
- 0.5 AH Biologisch komkommer
- 1 avocado
- 2 el sesamzaad
- 5 norivellen
- 2 tl wasabipasta
- 100 ml sojasaus
- 2 el sushigember
Bereiding
- Spoel de rijst in een vergiet onder koud stromend water tot dit bijna helder is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm ondertussen in een pannetje de rijstazijn met de suiker en het zout tot de suiker en het zout zijn opgelost.\n
- Giet de rijst af, schep het azijn-suiker-mengsel er met een houten lepel met luchtige bewegingen doorheen en laat de rijst 10 min. afkoelen.
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd een kwart ervan in 5 lange repen. De rest van de reepjes wordt niet gebruikt.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakken van een ½ cm.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin het sesamzaad op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen.
- Leg het norivel op het werkblad, met de glanzende kant naar beneden.
- Verdeel met natte handen een kleine handvol rijst gelijkmatig over het vel. Houd de bovenste 2 cm vrij. Bestrooi met wat geroosterde sesam.
- Verdeel 1 reepje komkommer en 3 plakjes avocado over de gehele breedte
- Rol met behulp van het sushimatje in 1 beweging de onderkant van het norivel over de vulling
- Rol door tot het norivel de vulling en rijst helemaal omsluit. Bestrijk de bovenste rand met een vinger met wat water om de norirol dicht te plakken
- Herhaal met de andere norivellen
- Snijd de rollen met een nat, scherp mes doormidden. Snijd elke helft in 5 stukken
- Serveer met kleine dotjes wasabipasta, sojasaus en sushigember ernaast en eet met stokjes.
Vega sushi maki is een recept van Albert Heijn