Thaise gele curry met garnalen en peultjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 10 g gember
  • 2 Spaanse pepers
  • 10 g galanga (laos)
  • 1 stengel koelverse sereh citroengras
  • 3 sjalotten
  • 300 g pandanrijst
  • 0.5 tl zout
  • 0.25 tl garnalenpasta in potje
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 0.5 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 0.25 tl gemalen komijnzaad (djinten)
  • 800 ml kokosmelk
  • 4 el Koh Thai fish sauce
  • 6 el rietsuiker
  • 2 el tamarindepasta
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el water
  • 370 g verse roerbakgarnaal naturel
  • 125 g peultjes
  • 4 el Conimex gebakken uitjes

Bereiding

  1. Pel de knoflook. Schil de gember en snijd in plakjes.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hele tenen knoflook en de gember 5 min. op laag vuur.
  3. Schud regelmatig om ze rondom te laten kleuren. Snijd de pepers en laos fijn.
  4. Haal een ½ cm van de boven- en onderkant van het citroengras en snijd de stengel fijn. Snijd de sjalotten in dunne ringen.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  6. Doe de peper met het zout in de vijzel en stamp tot pulp. Doe het citroengras en de laos erbij en stamp en wrijf fijn.
  7. Voeg 1 voor 1 de knoflook, gember, ? van de sjalotten, de garnalenpasta en specerijen toe.
  8. Stamp telkens grondig, zodat elk ingredie?nt fijn wordt gewreven en er langzaam een mooie, gladde currypasta ontstaat.
  9. Breng de kokosmelk aan de kook in een wok op matig vuur. Doe de currypasta erbij en laat 3-4 min. op hoog vuur inkoken en indikken
  10. Voeg de vissaus, suiker, tamarindepasta, tomaten, de rest van de sjalot, het water en de rest van de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook
  11. Draai het vuur middelhoog en laat 2-3 min. pruttelen tot de tomaten en sjalot zacht zijn
  12. Dep de garnalen droog, voeg toe en kook nog ca. 3 min., tot ze gaar zijn. Voeg ook de peultjes toe en kook nog 1 min
  13. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met de rijst.
Thaise gele curry met garnalen en peultjes is een recept van Albert Heijn