Salade van kikkererwten met quinoa

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g 3-kleurenquinoa
  • 100 g verse groene aspergetip
  • 150 g kikkererwten in blik
  • 0.5 el milde olijfolie
  • 125 g romaatjes
  • 100 g gegrilde rode paprikareepjes in pot
  • 90 g koelverse pestospread

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de aspergetips en doe in een vergiet. Giet de quinoa erboven af en laat staan tot gebruik.
  3. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  4. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de kikkererwten met peper en zout ca. 4 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd de romaatjes in kwarten en laat de paprika uitlekken. Meng de quinoa met de pesto, de groene asperges, romaatjes en paprikareepjes.
  6. Verdeel de gebakken kikkererwten erover en besprenkel met de rest van de pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Salade van kikkererwten met quinoa is een recept van Albert Heijn