Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g witte bonen in blik
  • 2 rode uien
  • 1 verse venkelknol
  • 500 g witlof
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 4 el arachideolie
  • 2 el hazelnoten
  • 75 g waterkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Snijd de uien in dunne parten. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol.
  4. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.
  5. Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de knoflook fijn.
  6. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en snijd de vrucht in 4 parten.
  7. Meng het witlof, de bonen, ui, venkel, kip, knoflook, tijm, olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Leg de sinaasappelparten ertussen en rooster 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege voorzichtig om.
  9. Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de waterkers grof. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven en bestrooi met de noten. Bak nog 5 min
  10. Neem de bakplaat uit de oven, schep om met de waterkers. Knijp eventueel de sinaasappelparten erboven uit en bestrooi met het sinaasappelrasp.
Koolhydraatarme ovenschotel met kip en witlof is een recept van Albert Heijn