IJskoffie-ijsjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 240 ml espresso
  • 6 el gecondenseerde volle melk
  • 1.5 el vanille siroop
  • 50 g pure chocolade

Bereiding

  1. Meng de espresso, de gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje tot een homogeen mengsel.
  2. Vul de ijsvormpjes tot ca. ? met het mengsel. Zet ca. 2 uur in de vriezer of tot het mengsel een soort slush-textuur heeft.
  3. Neem uit de vriezer en verdeel de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes (hierdoor ontstaat vanzelf het marmereffect).
  4. Steek de ijsstokjes erin en laat de ijsjes nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.
  5. Smelt voor je de ijsjes uit de vriezer haalt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au-bain-marie).
  6. Verdeel met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over de ijsjes.
IJskoffie-ijsjes is een recept van Albert Heijn