IJskoffie-ijsjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 240 ml espresso
- 6 el gecondenseerde volle melk
- 1.5 el vanille siroop
- 50 g pure chocolade
Bereiding
- Meng de espresso, de gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker met schenktuitje tot een homogeen mengsel.
- Vul de ijsvormpjes tot ca. ? met het mengsel. Zet ca. 2 uur in de vriezer of tot het mengsel een soort slush-textuur heeft.
- Neem uit de vriezer en verdeel de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes (hierdoor ontstaat vanzelf het marmereffect).
- Steek de ijsstokjes erin en laat de ijsjes nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.
- Smelt voor je de ijsjes uit de vriezer haalt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au-bain-marie).
- Verdeel met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over de ijsjes.
IJskoffie-ijsjes is een recept van Albert Heijn