'Pokébowl' met meloen, mango en avocado
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 600 g 1 minuut basmatirijst
- 1 mini-watermeloen
- 2 salade-uitjes
- 0.5 rode peper
- 4 el sojasaus
- 2 eetrijpe avocado's
- 275 g verse mangostukjes
- 1 el sesamolie
- 3 el Verstegen Original spice blend voor poké bowl
Bereiding
- Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes.
- Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.
- Meng de watermeloen met de sojasaus, de rode peper en de helft van de salade-ui in een kom en laat staan tot gebruik.
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.
- Halveer de stukjes mango. Laat de watermeloen uitlekken en schep de avocado en mango erdoor.
- Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de watermeloen, avocado en mango erover.
- Besprenkel met de rest van de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de rest van de salade-ui en de pokébowlkruiden.
'Pokébowl' met meloen, mango en avocado is een recept van Albert Heijn