'Pokébowl' met meloen, mango en avocado

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g 1 minuut basmatirijst
  • 1 mini-watermeloen
  • 2 salade-uitjes
  • 0.5 rode peper
  • 4 el sojasaus
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 275 g verse mangostukjes
  • 1 el sesamolie
  • 3 el Verstegen Original spice blend voor poké bowl

Bereiding

  1. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes.
  3. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn.
  4. Meng de watermeloen met de sojasaus, de rode peper en de helft van de salade-ui in een kom en laat staan tot gebruik.
  5. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes.
  6. Halveer de stukjes mango. Laat de watermeloen uitlekken en schep de avocado en mango erdoor.
  7. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de watermeloen, avocado en mango erover.
  8. Besprenkel met de rest van de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de rest van de salade-ui en de pokébowlkruiden.
'Pokébowl' met meloen, mango en avocado is een recept van Albert Heijn