Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 60 g gezouten pinda's
- 0.5 komkommer
- 1 eetrijpe mango
- 1 eetrijpe avocado
- 100 g rijstvel
- 7.5 g verse munt
- 100 g fijngesneden ijsbergsla
- 200 g verse rivierkreeftjes
- 30 g pittige kiemgroente
- 100 ml zoete chilisaus
Bereiding
- Hak de pinda’s fijn.
- Snijd de halve komkommer in de lengte in kwarten en snijd in dunne reepjes.
- Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in dunne repen van ca. een ½ cm.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van ca. een ½ cm.
- Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad.
- Dompel steeds 1 rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek.
- Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
- Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel 2 blaadjes munt, wat sla, komkommer, mango, avocado, rivierkreeftjes, een ½ el pinda’s en kiemgroente.
- Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag
- Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op
- Maak zo ook de andere loempia’s. Strooi de rest van de fijngehakte pinda’s over de chilisaus en serveer erbij.
Summerrolls met rivierkreeftjes en avocado is een recept van Albert Heijn