Varkenshaasspiesjes met honing-sojaglaze
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 2 tenen knoflook
- 3 limoenen
- 6 el honing
- 5 el sojasaus
- 4 rode puntpaprika's
- 4 middelgrote uien
- 150 g ontbijtspek
Bereiding
- Steek de barbecue aan.
- Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snijd de knoflook fijn. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit.
- Meng de knoflook, honing, het limoensap en -rasp en de sojasaus tot een saus.
- Snijd de varkenshaas in blokjes van 2 cm. Marineer 5 min. in de honing-sojasaus.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de puntpaprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken van ca. 2 cm.
- Snijd de uien elk in 8 parten. Snijd het ontbijtspek in driee?n.
- Haal het vlees uit de marinade. Breng de overgebleven marinade in een steelpan op laag vuur aan de kook.
- Rijg om en om de blokjes vlees, spek, paprika en ui aan de spiesen. Gril 6 min. op directe hitte.
- Draai regelmatig om en bestrijk de spiesen tijdens het grillen een paar keer met de marinade
- Leg de spiesen op een schaal en schenk de rest van de marinade eroverheen.
Varkenshaasspiesjes met honing-sojaglaze is een recept van Albert Heijn