Pudding met Nederlandse bessen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 7 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 50 g kristalsuiker
- 200 ml koud water
- 150 g rode bessen
- 250 g verse frambozen
- 150 g verse blauwe bessen
- 200 ml vlierbloesemsiroop
Bereiding
- Week de blaadjes gelatine in een kom met koud water.
- Halveer ondertussen de vanillepeul en haal met een scherp mes het merg eruit.
- Doe samen met de suiker en het water in een steelpan en breng op hoog vuur aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet het vuur uit.
- Ris ondertussen de rode bessen van de steeltjes.
- Verdeel de helft van de rode bessen met de helft van de frambozen over de onderkant van de vorm. Verdeel daar de helft van de blauwe bessen over.
- Herhaal met de rest van alle bessen tot de vorm vol zit.
- Doe de siroop samen met het koude water bij het suikermengsel.
- Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer goed tot de gelatine is opgelost en de vanille verdeeld is.
- Voeg het vanillemengsel toe aan de vorm en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur
- Zet vervolgens voorzichtig in de koelkast om volledig op te stijven. Dit duurt, afhankelijk van de vorm, ca. 2½ tot 3½ uur
- Laat voor het serveren de gootsteen vollopen met een laag heet water die bijna even hoog is als de puddingvorm
- Zet daar voorzichtig de vorm 30 sec. in (zorg dat er geen water in de vorm loopt)
- Leg een bord op de vorm en draai hem om. De pudding laat nu vanzelf los.
Pudding met Nederlandse bessen is een recept van Albert Heijn