Côte de boeuf met kruidige rub

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el gemalen komijnzaad
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el grof zeezout
  • 1 el grofgemalen zwarte peper
  • 800 g côte de boeuf
  • 1 el milde olijfolie

Bereiding

  1. Meng het komijnzaad, paprikapoeder, korianderzaad, suiker, zeezout en zwarte peper. Schud goed voor gebruik.
  2. Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
  3. Dep de co?te de boeufs droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de olijfolie. Het bijgeleverde sachet wordt niet gebruikt.
  4. Bestrooi het vlees rondom met 8 tl dry rub (per 800 g côte de boeuf) en wrijf dit goed in.
  5. Gaar het vlees met de deksel dicht op indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare).
  6. Dit duurt 15-20 min. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur eventueel met behulp van een vleesthermometer.
  7. Neem van de barbecue en laat de co?te de boeufs afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Côte de boeuf met kruidige rub is een recept van Albert Heijn