Côte de boeuf met kruidige rub
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 el gemalen komijnzaad
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el korianderzaad
- 2 el bruine basterdsuiker
- 1 el grof zeezout
- 1 el grofgemalen zwarte peper
- 800 g côte de boeuf
- 1 el milde olijfolie
Bereiding
- Meng het komijnzaad, paprikapoeder, korianderzaad, suiker, zeezout en zwarte peper. Schud goed voor gebruik.
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen.
- Dep de co?te de boeufs droog met keukenpapier en wrijf rondom in met de olijfolie. Het bijgeleverde sachet wordt niet gebruikt.
- Bestrooi het vlees rondom met 8 tl dry rub (per 800 g côte de boeuf) en wrijf dit goed in.
- Gaar het vlees met de deksel dicht op indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot het een kerntemperatuur heeft van 52 °C (medium rare).
- Dit duurt 15-20 min. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur eventueel met behulp van een vleesthermometer.
- Neem van de barbecue en laat de co?te de boeufs afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
Côte de boeuf met kruidige rub is een recept van Albert Heijn