Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel
- 450 g diepvries tuinerwten
- 2 preien
- 4 diepvries wilde zalmfilets
- 1 tl kerriepoeder
- 4 el water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee.
- Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei.
- Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerrie en peper.
- Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
- Leg op een bakplaat en bak 10-12 min. in het midden van de oven.
- Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree.
Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree is een recept van Albert Heijn