Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 2 preien
  • 4 diepvries wilde zalmfilets
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 el water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee.
  3. Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei.
  4. Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerrie en peper.
  5. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen.
  6. Leg op een bakplaat en bak 10-12 min. in het midden van de oven.
  7. Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree.
Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree is een recept van Albert Heijn