Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 2 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 40 ml milde olijfolie
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1.5 tl zout
  • 150 g rode linzen
  • 1.5 liter water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl chilivlokken

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut.
  3. Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.
  6. Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.
  7. Garneer de soep met cre?me frai?che en rode-pepervlokken.
Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes is een recept van Albert Heijn