Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 2 wortelen
- 2 gele ui
- 2 tenen knoflook
- 40 ml milde olijfolie
- 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1.5 tl zout
- 150 g rode linzen
- 1.5 liter water
- 1 kippenbouillontablet
- 125 g crème fraîche
- 1 tl chilivlokken
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de gele uien en knoflooktenen fijn.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel en knoflook toe. Bak 1 minuut.
- Voeg de kurkuma, zwarte peper, het paprikapoeder, zout, de rode linzen en het water toe. Breng afgedekt aan de kook.
- Draai het vuur laag en kook 30 tot 35 minuten.
- Haal de pan van het vuur en pureer de groente in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.
- Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook nog 4 tot 5 minuten.
- Garneer de soep met cre?me frai?che en rode-pepervlokken.
Rode-linzensoep met zoete aardappel van Kookmutsjes is een recept van Albert Heijn