Geroosterde wortel met rundertartaar en zilvervliesrijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 800 g winterpeen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2.5 el Souq mediterraan gehaktkruiden
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 sjalot
  • 15 g verse platte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 0.5 perssinaasappel
  • 150 g yoghurt Griekse stijl 0%

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de peen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng de olie met de gehaktkruiden en meng met de peen op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Rooster 20-25 min. in het midden van de oven tot gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snipper de sjalot heel fijn en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn.
  6. Rasp de knoflook en voeg met het gehakt en de helft van de peterselie toe aan de kom. Breng op smaak met de rest van de gehaktkruiden en zout.
  7. Kneed door tot alles goed gemengd is, verdeel in gelijke ballen en druk deze uit tot burgers.
  8. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  9. Meng de rijst met de rest van de peterselie
  10. Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel
  11. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Voeg hier de yoghurt aan toe en pers de sinaasappel erboven uit. Roer de komijn en wat versgemalen zwarte peper erdoor
  12. Verdeel de rijst en peen over de borden. Leg op elk bord een burger en serveer met de yoghurtsaus.
Geroosterde wortel met rundertartaar en zilvervliesrijst is een recept van Albert Heijn