Pasta met Italiaanse roerbakgroente en worst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g pipe rigate
  • 2 tenen knoflook
  • 4 varkensbraadworsten
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 390 g pastasaus basis Italiaanse kruiden
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  2. Haal het vel van de worsten en snijd het vlees grof.
  3. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  4. Bak het worstvlees 4 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes.
  5. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.
  6. Voeg de pastasaus toe en verwarm 2 min. mee.
  7. Meng de gekookte, afgegoten pasta door de saus.
  8. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de Parmigiano Reggiano-flakes.
Pasta met Italiaanse roerbakgroente en worst is een recept van Albert Heijn