Traybake van zoete aardappel, kip en courgette
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 5 el milde olijfolie
- 2 el vloeibare honing
- 2 el za'atar
- 400 g scharrelkiphaasje
- 1 kg zoete aardappel
- 1 courgette
- 2 rode puntpaprika's
- 2 rode uien
- 2 el groene olijven zonder pit
- 3.75 g verse munt
- 100 g witte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper.
- Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken.
- Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.
- Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover.
- Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.
- Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.
Traybake van zoete aardappel, kip en courgette is een recept van Albert Heijn