Traybake van zoete aardappel, kip en courgette

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 5 el milde olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el za'atar
  • 400 g scharrelkiphaasje
  • 1 kg zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 rode uien
  • 2 el groene olijven zonder pit
  • 3.75 g verse munt
  • 100 g witte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de knoflook fijn. Meng de olie met de honing, knoflook, za’atar en peper.
  3. Meng de marinade door de kiphaasjes. Laat even staan terwijl je de groenten snijdt.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd in de lengte in parten van ca. 2 cm. Snijd de courgette in plakken.
  5. Verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen van 2 cm. Snijd de rode uien in parten.
  6. Verdeel de zoete aardappel, courgette, paprika en rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met peper en zout. Verdeel de gemarineerde kip en olijven erover.
  8. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is en de groenten knapperig zijn. Haal de blaadjes van de takjes munt.
  9. Haal de plaat uit de oven. Verkruimelde witte kaas erover en verdeel de muntblaadjes erover.
Traybake van zoete aardappel, kip en courgette is een recept van Albert Heijn