Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 700 g AH Biologisch kikkererwten in pot
- 600 g zoete aardappel
- 1 aubergine
- 1 tl milde paprikapoeder
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 tl komijnzaad
- 4 el arachideolie
- 1 mespunt zout
- 3 tenen knoflook
- 450 g halloumi kaas
- 240 g groene olijven met piment
- 150 g yoghurt Griekse stijl
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Boen de zoete aardappel schoon en snijd in stukken van 2 cm. Snijd ook de aubergine in stukken van 2 cm.
- Meng de paprikapoeder, oregano, het komijnzaad, de olie en zout naar smaak.
- Meng de kruidenolie met de kikkererwten, zoete aardappel, ongepelde tenen knoflook en aubergine en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de halloumi in de breedte in plakjes van een ½ cm. Laat de olijven uitlekken.
- Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven en schep de traybake om met de olijven.
- Verdeel de halloumi erover en rooster nog 15 min. Neem de tenen knoflook van de bakplaat
- Verwijder de velletjes, prak fijn en meng door de yoghurt. Serveer bij de traybake.
Traybake van zoete aardappel, kikkererwten en knapperige halloumi is een recept van Albert Heijn