Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
- 500 ml water
- 6 tl Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
- 1 bospaddenstoelentablet
- 15 g verse basilicum
- 300 g half-om-halfgehakt
- 40 g Parmigiano Reggiano-poeder
- 250 g orzo pasta
- 400 g Italiaanse roerbakmix cavolo nero
- 125 g mozzarella
- 4 el kapp
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng in een kookpan de passata, het water, de funghi trifolati en het bouillonblokje aan de kook.
- Snijd ondertussen ¾ van het basilicum fijn. Meng samen met het gehakt, de kaas en de rest van de funghi trifolati.
- Vorm met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel.
- Meng de orzo en de roerbakmix door de tomatensaus en verdeel gelijkmatig over een bakplaat.
- Leg de balletjes ertussen en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
- Neem na 25 min. uit de oven, verwijder de folie en schep om. Bak nog 15 min.
- Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en schep om.
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak nog 5 min. tot de kaas is gesmolten
- Verdeel de kappertjes en de rest van het basilicum erover en serveer.
Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Albert Heijn