Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
  • 500 ml water
  • 6 tl Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
  • 1 bospaddenstoelentablet
  • 15 g verse basilicum
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 40 g Parmigiano Reggiano-poeder
  • 250 g orzo pasta
  • 400 g Italiaanse roerbakmix cavolo nero
  • 125 g mozzarella
  • 4 el kapp

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng in een kookpan de passata, het water, de funghi trifolati en het bouillonblokje aan de kook.
  3. Snijd ondertussen ¾ van het basilicum fijn. Meng samen met het gehakt, de kaas en de rest van de funghi trifolati.
  4. Vorm met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van het mengsel.
  5. Meng de orzo en de roerbakmix door de tomatensaus en verdeel gelijkmatig over een bakplaat.
  6. Leg de balletjes ertussen en breng op smaak met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
  7. Neem na 25 min. uit de oven, verwijder de folie en schep om. Bak nog 15 min.
  8. Neem de bakplaat nogmaals uit de oven en schep om.
  9. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Bak nog 5 min. tot de kaas is gesmolten
  10. Verdeel de kappertjes en de rest van het basilicum erover en serveer.
Traybake van orzo met gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Albert Heijn