Tomatentartaar met avocado, mango en gerookte kipfilet

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

 • 4 trostomaten
 • 3 el milde olijfolie
 • 7½ g verse basilicum
 • 2 eetrijpe mango's
 • 1 eetrijpe avocado
 • 1 citroen
 • 135 g gerookte kipfilet

Bereiding

 1. Breng een steelpan met water aan de kook.
 2. Verwijder het kroontje van de tomaten. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten 30 sec. onder in het kokende water tot het velletje omkrult. Koel af onder koud stromend water, zodat je het schilletje er gemakkelijk kunt afpellen. Verwijder de groene kern en zaadlijsten van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Doe in een kommetje en besprenkel met ? van de olie. Snijd het basilicum fijn en schep de helft ervan door de tomaten.
 3. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met de helft van het citroenrasp en -sap en schep voorzichtig om. Snijd de gerookte kip in blokjes van een ½ cm.
 4. Bouw de torentjes in de uitsteekvorm of kookring op de bordjes waarop je ze wilt serveren. Begin met een laagje tomaten. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel er een laagje mangoblokjes over, gevolgd door een laagje kip. Leg bovenop een paar plakjes avocado. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal voorzichtig de stervorm weg. Dep eventueel uitgelopen tomatenvocht weg met een stukje keukenpapier.
 5. Roer de rest van de olie met de rest van het citroenrasp en -sap en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de torentjes met de dressing. Garneer met de rest van het basilicum.
Tomatentartaar met avocado, mango en gerookte kipfilet is een recept van Albert Heijn