Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1½ el cremaceto balsamico
  • 75 g cranberrypaté
  • 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
  • 15 g rucola

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
  3. Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot is een recept van Albert Heijn