Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 sjalotten
- 20 g ongezouten roomboter
- 1½ el cremaceto balsamico
- 75 g cranberrypaté
- 8 plakjes AH Biologisch ontbijtspek
- 15 g rucola
Bereiding
- Snijd de sjalotten in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalot 3 min. op laag vuur. Voeg de cremaceto balsamico toe en laat het geheel in 15 min. op laag vuur karamelliseren. Roer af en toe.
- Snijd ondertussen de paté in blokjes (naar gewenst aantal personen) van 2 cm en wikkel elk blokje in een plakje spek. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de blokjes 3 min. op middelhoog vuur tot de spek krokant is.
- Verdeel de rucola en sjalotjes over de lepels en leg de patéhapjes erop.
Amuse van paté, spek en gekaramelliseerde sjalot is een recept van Albert Heijn