Andijviestamppot met zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1.2 kg iets kruimige aardappel
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 750 g fijngesneden andijvie
  • 600 g verse zalmfilets
  • 3 el kappertjes
  • 250 ml halfvolle melk
  • 20 g ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de ansjovisfilets met 1 el ansjovisolie (per 4 personen) in de pan, tot de vis uit elkaar valt. Voeg de ui, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de andijvie in delen toe en laat in 5 min. iets slinken. Neem de pan van het vuur.
  3. Verhit de rest van de ansjovis met ½ el ansjovisolie (per 4 personen) in een koekenpan en laat de ansjovis uit elkaar vallen in de olie. Bestrooi de zalm rondom met peper en eventueel zout en bak 6 min. op middelhoog vuur in de ansjovisolie. Keer halverwege. Voeg de kappertjes met 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en roer door het bakvet.
  4. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de boter tot een puree. Meng de andijvie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over diepe borden, breek de zalm in stukken en verdeel met de kappertjesjus erover.
Andijviestamppot met zalm is een recept van Albert Heijn