Hutspot met gekaramelliseerde wortel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 el grove mosterd
  • 75 g paneermeel
  • 1 tl zout
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1.2 kg kruimige aardappel
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl karwijzaad
  • 1 kg hutspotgroente
  • 200 ml melk

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de ketjap, eieren, mosterd, het paneermeel en het zout. Kneed met de hand door tot alle ingredie?nten goed zijn gemengd. Verdeel in aantal porties en draai er met vochtige handen ballen van (1 bal per portie).
  2. Smelt de boter in de koekenpan en laat uitbruisen. Bak de ballen op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer voorzichtig. Draai het vuur lager. Laat de gehaktballen in ca. 25 min. gaar worden. Keer regelmatig.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak het karwijzaad met de hutspotgroente onder regelmatig omscheppen 20 min., tot de ui en wortel gaan karamelliseren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de rest van de boter en de warme melk tot puree.
  6. Schep de gekaramelliseerde ui en wortel door de aardappelpuree. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en leg op elk bord een gehaktbal.
Hutspot met gekaramelliseerde wortel is een recept van Albert Heijn