Gnocchi met truffelsaus & bloemkool
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 15 g ongezouten roomboter
- 300 g gesneden uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el tarwebloem
- 80 g truffeltapenade
- 250 ml slagroom
- 90 g Parmigiano Reggiano-poeder
- 150 ml kokend water
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 1000 g gnocchi
- 7½ g verse basilicum
Bereiding
- Breng een ruime pan water aan de kook.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 2 min. garen.
- Voeg de tapenade, slagroom, het kokende water en de helft van de kaas toe en breng op hoog vuur al roerend aan de kook, laat 5 min. op matig vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in stukken van ca. 3 cm en kook samen met de gnocchi 4 min. in de ruime pan beetgaar. Snijd het basilicum grof.
- Meng de bloemkool en gnocchi door de saus. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en garneer met het basilicum.
Gnocchi met truffelsaus & bloemkool is een recept van Albert Heijn