Gnocchi met truffelsaus & bloemkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 15 g ongezouten roomboter
  • 300 g gesneden uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el tarwebloem
  • 80 g truffeltapenade
  • 250 ml slagroom
  • 90 g Parmigiano Reggiano-poeder
  • 150 ml kokend water
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1000 g gnocchi
  • 7½ g verse basilicum

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook.
  2. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui met peper en zout 4 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn, voeg toe en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 2 min. garen.
  3. Voeg de tapenade, slagroom, het kokende water en de helft van de kaas toe en breng op hoog vuur al roerend aan de kook, laat 5 min. op matig vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in stukken van ca. 3 cm en kook samen met de gnocchi 4 min. in de ruime pan beetgaar. Snijd het basilicum grof.
  5. Meng de bloemkool en gnocchi door de saus. Verdeel over diepe borden, bestrooi met de rest van de kaas en garneer met het basilicum.
Gnocchi met truffelsaus & bloemkool is een recept van Albert Heijn