Makkelijke ijsjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 75 g diepvries passievruchtblokjes
  • 75 g diepvries doosjevol frambozen
  • 75 g diepvries perzikpartjes
  • 75 g diepvries kersen
  • 2 el water
  • 2 el kokosvlokken
  • 250 g diepvries bosbesssen
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 250 ml water
  • 35 ml frambozensiroop

Bereiding

  1. Zet voor de regenboogijsjes 4 kommen klaar. Ontdooi in 1 kom de passievruchtblokjes. Pureer in de andere kommen de frambozen, perzikpartjes en kersen. Voeg bij deze 3 kommen 2 el water toe (per 4 ijsjes) om het geheel wat meer vloeibaar te maken. Verdeel het fruit over de siliconen ijsvormpjes. Begin met een laagje kers, dan framboos, vervolgens perzik en eindig met passievrucht.
  2. Rooster voor het swirl-ijsje de kokosvlokken in een koekenpan zonder olie of boter 3-5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pureer de bosbessen. Voeg een beetje water toe om het vloeibaar te maken. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Verdeel de gepureerde bosbessen over de ijsvormpjes. Verdeel de yoghurt hierover. Roer van onder naar boven door, voor een gemarmerd effect. Verdeel de kokosvlokken over de vormpjes en druk een beetje aan.
  3. Snijd voor de limo-ijsjes de schil van de sinaasappel met een scherp mes, zodat je net het oranje vruchtvlees ziet. Snijd de vrucht in dunne plakken en halveer of snijd in kwarten. Meng in een afsluitbare fles 250 ml water (per 4 ijsjes) met de siroop naar smaak en schud goed. Vul de ijsvormpjes met wat stukjes sinaasappel en schenk de limonade erbij.
  4. Steek de stokjes in alle vormpjes en laat de ijsjes 4 uur opstijven in de vriezer.
Makkelijke ijsjes is een recept van Albert Heijn