Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 225 g rijstnoedels 5mm
- 450 g nasi-bamigroente
- 1 rode paprika
- 2 bosuitjes
- 2 el sesamolie
- 200 g vegetarische basis rulstukjes
- 200 ml kokosmelk
- 5 el pindakaas naturel
- 4 el sojasaus
- 2 el sambal oelek
- 125 g taugé
Bereiding
- Breng een ruime pan met water aan de kook en haal de pan van het vuur. Voeg de rijstnoedels toe en laat 2 min. wellen in het hete water. Trek de rijstnoedels los met 2 vorken, giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en houd apart in een vergiet.
- Haal de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van een ½ cm. Snijd een ½ cm van de boven- en onderkant van de bosui en snijd de uitjes fijn (ook het groen).
- Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de nasi-bamigroente en de paprika 5 min.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rulstukjes 3 min. Voeg de bosui toe en bak nog 2 min.
- Verwarm ondertussen de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan.
- Voeg de noedels en de pindasaus toe aan de groente in de hapjespan en bak nog 2 min. mee. Voeg de taugé toe en roer erdoor. Verdeel de rulstukjes met bosui over de gebakken noedels.
Gebakken noedels met vega gehakt en pindasaus is een recept van Albert Heijn