Chocoladeijsjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 ml verse slagroom
  • 200 ml chocomel dark
  • 397 g gecondenseerde volle melk
  • 200 g hazelnootpasta
  • 6 ijshoorntjes naturel
  • 75 g mix hagelslag

Bereiding

  1. Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.
  2. Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een ½ cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag. Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik.
  3. Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.
Chocoladeijsjes is een recept van Albert Heijn