Hartige taart met broccoli en bloemkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 plakken diepvries deeg voor hartige taart
  • 800 g koelverse bloemkool- en broccoliroosjes
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 6 middelgrote eieren
  • 150 g geraspte oude kaas 48

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes in kleinere roosjes van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de spekreepjes 5 min. krokant op middelhoog vuur.
  2. Rol 5 plakjes deeg (per taart) uit tot een ronde lap van Ø 30 cm en bekleed hiermee een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Snijd eventuele randjes weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los. Houd 1 el losgeklopt ei apart. Meng de rest van de eieren met de kaas, de bloemkool- en broccoliroosjes en spekjes met aanhangend vet. Breng op smaak met flink wat zwarte peper. Rol de rest van de plakjes deeg en de eventueel weggesneden randjes uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
  3. Verdeel de vulling over het deeg en dek alles af met de deeglap. Vouw de randjes met je vingertoppen om, zodat de taart goed afgesloten is. Snijd een klein kruis in het midden van de deegdeksel en bestrijk met het achtergehouden ei. Bak de taart in ca. 45 min. onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat 10 min. staan. Verwijder de vorm en laat nog 10 min. staan voor je de taart aansnijdt.
Hartige taart met broccoli en bloemkool is een recept van Albert Heijn