Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 6 el traditionele olijfolie
  • 900 g roodschillige aardappelschijfjes
  • 450 g diepvries tuinerwten
  • 1 bosje radijs
  • 15 g verse dille
  • 15 g verse platte peterselie
  • ½ citroen
  • 1 el dijonmosterd
  • 250 g warmgerookte zalmfilets

Bereiding

  1. Verhit ? van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak in nog 5 min. goudgeel en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Doe ondertussen de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. Was de radijs, inclusief het blad. Snijd de radijs in partjes en het blad grof. Snijd alle kruiden fijn.
  3. Pers de halve citroen uit. Klop de rest van de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Giet de tuinerwten af en meng met de kruiden, radijs, het radijsblad en de dressing. Verdeel de zalm in stukken erover en serveer met de aardappelschijfjes.
Doperwtensalade met gerookte zalm en gebakken aardappelschijfjes is een recept van Albert Heijn