Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 tl vadouvan
  • 250 g romaatjes
  • ½ el milde olijfolie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 600 g preien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de vadouvan, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen een bal per persoon van. Verdeel de gehaktballen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Besprenkel de romaatjes met de olie en rooster de laatste 10 min. mee.
  2. Schil ondertussen alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 4 cm. Kook in ruim water in 20 min gaar. Was ondertussen de prei, snijd in dunne ringen en voeg de laatste 5 min. toe aan de aardappelen.
  3. Giet de aardappelen en prei af, vang een kopje kookvocht op en stamp met wat kookvocht tot puree. Breng op smaak met peper. Verdeel de geroosterde tomaatjes erover en serveer met de gehaktballen.
Zoete aardappelstamppot met gehaktbal en tomaatjes is een recept van Albert Heijn