Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kipdrumstick
  • 2 rode uien
  • 1 kg kleine krieltjes
  • 1½ el garam masala
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 g bloemkool
  • 3 tomaten
  • 5 g verse munt
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool is een recept van Albert Heijn