Courgettetagliatelle met linzen en geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 15 g verse munt
  • 3½ el milde olijfolie
  • 300 g courgettes
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ el balsamicoazijn
  • 200 g linzen in blik
  • 75 g zachte geitenkaas 55
  • 30 g rookamandelen

Bereiding

  1. Doe de muntblaadjes en 3 el olie (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de courgette in de lengte eerst in dunne plakken en dan in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de courgette voorzichtig omscheppend 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.
  3. Bak de tomaten in dezelfde hapjespan 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg samen met de balsamicoazijn toe en bak 30 sec. mee. Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep samen met de courgette door de tomaten.
  4. Verdeel over borden en verkruimel de geitenkaas erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de courgettetagliatelle met de amandelen en besprenkel met de muntolie.
Courgettetagliatelle met linzen en geitenkaas is een recept van Albert Heijn