Mini hamburgertjes en mini puntzakje Franse friet

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g verse Franse friet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 g rundertartaartjes
  • 1 middelgroot ei
  • 1 komkommer
  • 5 trostomaten
  • 2 Kesbeke natriumarme augurken
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 2 plakjes 30 kaas
  • 1 el arachideolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de helft van de paprikapoeder. Bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudgeel en knapperig. Pas op, want de oven is heet.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe de tartaar met de rest van de paprikapoeder, de ui, de knoflook en het ei in een mengkom. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Maak met natte handen burgertjes van het tartaarmengsel. Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
  3. Snijd 2 dunne plakjes per persoon van de komkommer en snijd de rest van de komkommer in blokjes. Snijd 1 tomaat in plakjes en snijd de rest van de tomaten in partjes. Snijd de augurken in 2 plakjes per persoon. Rooster het brood 2 min. in de broodrooster. Steek met het glas of de kookring rondjes uit de sneetjes brood en de plakjes kaas. Bewaar de restjes brood.
  4. Verhit de olie in een koekenpan. Pas op, want de olie wordt heel heet. Bak de hamburgertjes in 8 minuten gaar. Keer halverwege. Vouw frietzakjes (zie voorbeeld). Haal de friet uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen en verdeel dan over de frietzakjes. Beleg de helft van de broodrondjes met een burgertje en een kaasrondje. Leg er een plakje tomaat, de plakjes komkommer en de plakjes augurk op. Schep de overgebleven komkommer en tomaat door elkaar. Serveer de hamburgertjes met de friet en de komkommer-tomaatsalade.
Mini hamburgertjes en mini puntzakje Franse friet is een recept van Albert Heijn