Varkenshaas, roergebakken champignons en puree met cranberrysaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 540 g varkenshaas
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons
  • 3 takjes verse tijm
  • 5 el Ocean Spray original cranberry sauce
  • 200 g spinazie
  • 800 g koelverse aardappelpuree
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ? van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas hier rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees op middelhoog vuur in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd de knoflook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knolook en champignons met de tijm 5 min. op hoog vuur. Voeg 1½ el cranberrysaus (per 4 personen) toe en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knolook fijn en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Doe de puree in een kom en meng de spinazie erdoor. Breng op smaak met peper.
  4. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de spinaziepuree over diepe borden en verdeel de champignons erover. Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel erover. Serveer met de rest van de cranberrysaus en bestrooi met het citroenrasp.
Varkenshaas, roergebakken champignons en puree met cranberrysaus is een recept van Albert Heijn