Vegetarische kip kerrie met rijst

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 2 middelgrote uien
  • 500 g sperziebonen
  • 15 g verse peterselie
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1½ el kerriepoeder
  • 320 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 2 el tarwebloem
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.
Vegetarische kip kerrie met rijst is een recept van Albert Heijn