Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip
  • 20 Italiaanse kruidenmix
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g zwarte olijven in plakjes
  • 350 ml krachtbouillon tomaat

Bereiding

  1. Verwijder het elastiek van de kip en dep de kip droog. Maak met een lepel ruimte tussen het vel en het vlees van de kip. Begin aan de zijkanten bij de holte en ga richting het borstbeen.
  2. Houd de oregano en salie uit de kruidenmix apart en snijd de rest van de kruiden fijn. Verdeel de gesneden kruiden onder het vel van de kip. Bestrooi de kip rondom met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de boter in een braadpan en braad de kip in 10 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de salie fijn.
  4. Neem de kip uit de pan. Bak de ui, knoflook, venkel en salie 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten en olijvenplakjes toe. Schenk de krachtbouillon erbij, vul de pot met dezelfde hoeveelheid water en voeg toe. Breng aan de kook, leg de kip met de borst naar beneden in de pan en laat in 50 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Keer halverwege.
  5. Serveer de kip op een grote schaal en schep de saus eromheen. Garneer met de takjes oregano.
Italiaanse kip-tomatenstoof met venkel en olijven is een recept van Albert Heijn