Knolselderij-champignongratin

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 500 g gesneden kastanjechampignons
  • 1 el tarwebloem
  • 500 g knolselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 185 g Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 120 ml water
  • 100 g geraspte kaas voor ovengratin

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat op laag vuur 2 min. garen.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng de knolselderij en ui met de champignons en verdeel over de ovenschaal.
  3. Roer de cuisine knoflook en fijne kruiden los met het water en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de gratin eventueel na 30 min. losjes af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Knolselderij-champignongratin is een recept van Albert Heijn