Gegrilde romainesla met Parmezaan en gebakken pancetta

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g sperziebonen
  • 3 middelgrote eieren
  • 3 el milde olijfolie
  • 100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)
  • 10 g verse peterselie
  • 1 citroen
  • 1 el water
  • 2 babyromainesla
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat de puntjes zitten. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen ? van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 6 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
  3. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Doe de peterselie, het citroenrasp, 1 el citroensap, het bakvet van het spek, de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  4. Snijd de slakropjes in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de slapartjes 3 min. op de snijkanten. Wissel halverwege van snijkant.
  5. Verdeel de sperziebonen en sla over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de pancetta en leg de ei- en citroenpartjes erbij.
Gegrilde romainesla met Parmezaan en gebakken pancetta is een recept van Albert Heijn