Gegrilde romainesla met Parmezaan en gebakken pancetta
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 400 g sperziebonen
- 3 middelgrote eieren
- 3 el milde olijfolie
- 100 g Beretta pancetta a cubetti (pancetta blokjes)
- 10 g verse peterselie
- 1 citroen
- 1 el water
- 2 babyromainesla
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat de puntjes zitten. Kook de bonen in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in partjes.
- Verhit ondertussen ? van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 6 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
- Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers 1 helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Doe de peterselie, het citroenrasp, 1 el citroensap, het bakvet van het spek, de mayonaise en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.
- Snijd de slakropjes in de lengte in kwarten en bestrijk de snijkanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de slapartjes 3 min. op de snijkanten. Wissel halverwege van snijkant.
- Verdeel de sperziebonen en sla over een grote platte schaal. Besprenkel met de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de pancetta en leg de ei- en citroenpartjes erbij.
Gegrilde romainesla met Parmezaan en gebakken pancetta is een recept van Albert Heijn