Linzensoep met kipgehakt, wortel, prei en citroen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 el milde olijfolie
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 300 g winterpenen
  • 1 prei
  • ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
  • 800 g linzen in blik
  • ½ kippenbouillontablet minder zout
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 15 g verse platte peterselie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het kipgehakt in 8 min. rul en bruin.
  2. Schrap ondertussen de winterpeen, halveer de peen in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  3. Voeg de winterpeen en baharat toe aan het gehakt en bak 3 min. mee. Voeg de prei, linzen, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
  4. Boen de citroen schoon en haal met een dunschiller de gele schil van de citroen en voeg toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
Linzensoep met kipgehakt, wortel, prei en citroen is een recept van Albert Heijn