Linzensoep met kipgehakt, wortel, prei en citroen
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 el milde olijfolie
- 300 g kipgehakt naturel
- 300 g winterpenen
- 1 prei
- ½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix
- 800 g linzen in blik
- ½ kippenbouillontablet minder zout
- 1 liter water
- 1 citroen
- 15 g verse platte peterselie
Bereiding
- Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het kipgehakt in 8 min. rul en bruin.
- Schrap ondertussen de winterpeen, halveer de peen in de lengte en snijd de helften in dunne halve plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
- Voeg de winterpeen en baharat toe aan het gehakt en bak 3 min. mee. Voeg de prei, linzen, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
- Boen de citroen schoon en haal met een dunschiller de gele schil van de citroen en voeg toe. Laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
Linzensoep met kipgehakt, wortel, prei en citroen is een recept van Albert Heijn