Wortel-pompoen-linzensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm verse gember
  • 500 g winterpeen
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 200 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
  • 2 Knorr biologische groentebouillontabletten
  • 1 liter water
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Halveer het citroengras in de lengte. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
  2. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.
  3. Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.
Wortel-pompoen-linzensoep is een recept van Albert Heijn