Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g geschilde bospenen
  • 2 Biologische rode uien
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 g gerookte paprikapoeder
  • 200 g valle del sole gedroogde linzenmix
  • 100 g chorizoblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g ongezouten amandelen
  • 300 g boerenkool
  • 15 g verse munt
  • 170 g Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het loof van de bospeen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Snijd elke ui in 6 parten. Meng de olie met de paprikapoeder en schep de groente ermee om. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de linzen in 12 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen de hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. goudbruin en krokant. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan zitten.
  4. Snijd de tenen knoflook fijn en hak de amandelen grof. Bak de boerenkool en knoflook 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet.
  5. Doe de helft van de munt met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  6. Meng de linzen met de geroosterde groente door de boerenkool en breng op smaak met peper. Verdeel over borden. Bestrooi met de amandelen, de rest van de muntblaadjes en verdeel de chorizo erover. Serveer met de muntyoghurt.
Linzensalade met geroosterde peen, chorizo & boerenkool is een recept van Albert Heijn