Spaghetti met pesto, zachtgekookt ei & tomaten-paprikasalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 2 Biologische rode uien
  • 4 tl gedroogde oregano
  • ½ el balsamicovinaigrette
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 50 g ongezouten amandelen
  • 4 AH Biologisch eieren
  • 500 g verse spaghetti all'uovo
  • 200 g koelverse basilicumpesto
  • 120 g koelverse zongedroogde tomaatjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Snijd de rode uien in dunne parten. Meng de paprika, rode ui en gedroogde oregano met de balsamicovinaigrette en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken, pel en halveer ze. Kook de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de spaghetti met de pesto.
  4. Halveer de gemarineerde tomaatjes en meng met de geroosterde groente. Verdeel de spaghetti over diepe borden, leg de eitjes erop en bestrooi met de amandelen. Serveer met de paprikasalade.
Spaghetti met pesto, zachtgekookt ei & tomaten-paprikasalade is een recept van Albert Heijn