Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi & warmgerookte zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst
  • 2 bosuien
  • 8 middelgrote eieren
  • 125 ml kookroom
  • 2 el sojasaus
  • 2½ el arachideolie
  • 2 struiken Shanghai paksoi
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 250 g warmgerookte zalmfilets
  • 1 el sesamolie

Bereiding

  1. Laat de bloemkoolrijst ontdooien. Snijd de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Klop de eieren los en meng met de bloemkoolrijst, kookroom, sojasaus en ? van de bosui. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el arachideolie (per 4 personen). Verdeel het ei-mengsel over de pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet met de deksel op de pan in 12-14 min. op laag vuur garen.
  3. Snijd ondertussen de paksoi in de lengte in 4 parten. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de paksoi 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de omeletten en verdeel samen met de paksoi en sojabonen over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover. Bestrooi met de rest van de ringetjes bosui en besprenkel met de sesamolie.
Bloemkoolrijstomelet met gebakken paksoi & warmgerookte zalm is een recept van Albert Heijn