Romige spaghetti met doperwten en zalm

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g diepvries wilde zalmfilets
  • 300 g AH BASIC spaghetti
  • 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • 2 liter kokend water
  • 1 kleine ui
  • 125 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
  • 2 el milde olijfolie

Bereiding

  1. Laat de zalm ontdooien. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de erwten in een grote kom en schenk er het water op. Laat 5 min. staan. Snipper de ui. Giet de erwten af in een vergiet. Doe de helft van de erwten met de slagroom in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het erwten-slagroommengsel en de rest van de erwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de zalm op middelhoog vuur ca. 2 min. per kant.
  5. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over borden, breek de zalm in grove stukken en leg op de pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Romige spaghetti met doperwten en zalm is een recept van Albert Heijn