Taco’s met groente, kidneybonen en avocado

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g wortelen (gekookt)
  • 200 g bloemkool (gekookt)
  • 200 g broccoli (gekookt)
  • 3 el milde olijfolie
  • 400 g kidneybonen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 ml Griekse yoghurt 0%
  • 2 el sriracha
  • 150 g feta
  • 1 avocado
  • 3 tomaten
  • 8 tortillawraps

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd indien nodig de groenten in stukken van 2-3 cm en meng met ? van de olie. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin.
  2. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bonen met de komijn en eventueel wat zout ca. 5 min. Meng de yoghurt met de sriracha.
  3. Verkruimel de feta. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de wraps met de srirachayoghurt. Verdeel de groenten, bonen, avocado, tomaat en feta over de wraps.
Taco’s met groente, kidneybonen en avocado is een recept van Albert Heijn