Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 15 g verse koriander
  • 400 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
  • 1 el water
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 3 el arachideolie
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 350 ml kokend water
  • 300 g couscous
  • 70 g Fairtrade Original kruidenpasta voor Marokkaanse gehaktballetjes
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 courgette
  • 15 g verse platte peterselie

Bereiding

  1. Snijd de koriander grof. Doe de helft met ¼ van de tuinerwten en het koude water in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Meng het kipgehakt met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van. Verhit ? van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin. Snijd ondertussen de paprika in repen van 1 cm breed.
  3. Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat afgedekt 10 min. staan.
  4. Neem de gehaktballetjes uit de hapjespan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Breng de paprika, kruidenpasta en tomatenblokjes in de hapjespan aan de kook en voeg de balletjes toe. Laat de saus met de deksel op de pan 10 min. op matig vuur garen.
  5. Snijd ondertussen de courgette in plakjes van een ½ cm dik en bestrijk met ? van de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 5 min. Keer halverwege.
  6. Snijd de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, het koriandermengsel, de rest van de tuinerwten, de courgette en peterselie. Breng op smaak met peper. Serveer de couscous met de balletjes in saus.
Kruidencouscous & Marokkaanse kipballetjes in saus is een recept van Albert Heijn