Runderballetjes met broccoli & kikkererwten uit de oven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 4 runderbraadworsten
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 800 g broccoli
  • 6½ g ras el hanout
  • 2 el milde olijfolie
  • 15 g verse peterselie
  • 200 g hummus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het vel van de worsten en rol met vochtige handen van het worstvlees van elke worst 6 balletjes.
  2. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Meng de kikkererwten met de broccoli, ras el hanout en de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de runderballetjes over de groente. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verdeel de ovenschotel over borden, garneer met de peterselie en serveer met de hummus.
Runderballetjes met broccoli & kikkererwten uit de oven is een recept van Albert Heijn