Quiche met broccoli en gerookte zalm
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 270 g vers bladerdeeg
- 6 middelgrote eieren
- 200 g zuivelspread light bieslook
- 600 g broccoli
- 150 g warmgerookte zalmflakes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg.
- Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel eerst de broccoli over de ovenschaal en schenk vervolgens het eimengsel erover.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat de quiche niet te donker wordt. Neem uit de oven en verwijder de vorm. Verdeel de zalm erover en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Quiche met broccoli en gerookte zalm is een recept van Albert Heijn