Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen
  • 7½ g verse tijm
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 courgette
  • 4 el aceto balsamico di Modena
  • 1 el vloeibare honing
  • 75 g AH Biologische feta 50

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil ondertussen de wortels en halveer in de lengte. Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep om met de wortel en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Snijd de lange kwarten elk in drie gelijke stukken. Schep de courgette na 10 min. om met de wortel en bak ca. 20 min. mee.
  3. Verwarm ondertussen de balsamicoazijn met de honing in een klein steelpannetje op laag vuur, tot er een wat dikkere siroop ontstaat. Dit duurt ca. 8 min.
  4. Neem de groente uit de oven en verdeel over een schaal. Besprenkel met de balsamicosiroop en verkruimel de feta erover. Serveer direct.
Geroosterde bospeen & courgette met balsamicosiroop en feta is een recept van Albert Heijn